پربحث ها
اخبار اقتصادی
چاپ00011:23 - 1398/06/19

از خواص بی نظیر و عوارض جدی لوبیا چه می دانید؟

آسم/دیابت/کلسترول/فشار خون بالا و 18 بیماری ناعلاج را با مصرف لوبیا از بین ببرید

مصرف لوبیا در میان مردم بسیار رایج است، البته لوبیا از ویتامین ها، مواد معدنی و ارزش غذایی بالایی برخوردار است و مصرف آب برای سلامتی مفید می باشد.
به گزارش کارگر آنلاین ، لوبیا برای سلامتی مفید است و یک گزینه سالم برای بیماران مبتلا به آسم و دیابت محسوب می شود و به تقویت سیستم ایمنی کمک می کند. یک منبع عالی از ویتامین ها، مواد معدنی، پروتئین، فیبر غذایی و آهن هستند و حاوی آنتی اکسیدان هایی هستند که برای سلامت ما مفید می باشند. مصرف لوبیا به طور مرتب ،برای مو و پوست مناسب است و از عملکرد مناسب سیستم عصبی و مغز حمایت می کند اما اینها تنها بخشی از خواص لوبیا است که در ادامه بخش سلامت نمناک توضیح خواهیم داد.خواص لوبیا
 
ارزش غذایی لوبیا
لوبیا به طور عمده از کربوهیدرات و فیبر تشکیل شده است، اما به عنوان منبع خوبی از پروتئین نیز محسوب میشود.
 
100 گرم لوبیای پخته شده، حاوی:
کالری:127
 
آب:67٪
 
پروتئین:8.7 گرم
 
کربوهیدرات:22.8 گرم
 
شکر:0.3 گرم
 
فیبر:6.4 گرم
 
چربی:0.5 گرم
 
لوبیاها غنی از پروتئین هستند گرچه کیفیت غذایی پروتئین لوبیا به طور کلی کمتر از پروتئین حیوانی است، اما لوبیا جایگزین مقرون به صرفه ای برای بسیاری از مردم است. در واقع، لوبیا یکی از غنی ترین منابع گیاهی پروتئین هستند، که گاهی اوقات به عنوان «گوشت فقیر» نامیده می شوند.
 
پروتئینی که به مقدار زیاد در لوبیای قرمز وجود دارد، فازولین است که در برخی افراد ممکن است واکنش های آلرژیک ایجاد کند. لوبیا همچنین حاوی پروتئین های دیگری مانند لکتین ها و مهار کننده های پروتئاز هستند.
 
کربوهیدرات های لوبیا:
لوبیا عمدتا از کربوهیدرات های نشاسته ای تشکیل شده اند، که تقریبا 72 درصد از کل کالری را تشکیل می دهند.
 
نشاسته عمدتا از زنجیرهای طولانی گلوکز در شکل آمیلوز و آمیلوپکتین (3) تشکیل شده است. لوبیا نسبت بیشتری از آمیلوز (30-40٪) در مقایسه با اکثر منابع غذایی دیگر نشاسته ای دارند.
 
آمیلوز به عنوان آمیلوپکتین قابل هضم نیست به همین دلیل، نشاسته لوبیا یک کربوهیدرات دیر هضم است . هضم آن طول می کشد و باعث می شود که قند خون بیشتر و بیشتر از سایر نشاسته ها ایجاد شود و لوبیا ها به ویژه برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مفید هستند.
 
در شاخص گلیکوزمی (GI) بسیار پایین است، که اندازه گیری ای از چگونگی افزایش قند خون بعد از غذا می باشد. در واقع، نشاسته لوبیا دارای اثر مفیدی بر روی توازن قند خون نسبت به سایر غذاهایی با کربوهیدرات بالا است.
 
فواید لوبیا 
 
ویتامین، مواد معدنی و ارزش غذایی لوبیا
فیبر لوبیا:
لوبیا سرشار از فیبر است. آنها حاوی مقادیر قابل توجهی از نشاسته مقاوم هستند که می توانند در مدیریت وزن نقش داشته باشد. همچنین دارای فیبرهای نامحلول به نام آلفا گالاکتوزید ها است، که ممکن است در بعضی افراد باعث اسهال و گرفتگی عضلانی شود.
 
هر دو نشاسته ی مقاوم و آلفا گالاکتوزید ها به عنوان پرو بیوتیک عمل می کنند. پرو بیوتیک ها از طریق دستگاه گوارش شما حرکت می کنند تا به روده بزرگ برسند، در آنجا با باکتری های مفید تخمیر می شوند.
 
تخمیر این فیبرهای سالم باعث تشکیل اسید های چرب کوتاه مدت (SCFA) مانند بوتیرات، استات و پروپیونات می شود که ممکن است سلامت کولون را بهبود بخشیده و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد.
 
ویتامین ها و مواد معدنی لوبیا:
لوبیا غنی از ویتامین ها و مواد معدنی مختلف هستند از جمله مولیبدن، یک المنت اندازه گیری که عمدتا در دانه ها، بذر ها و حبوبات یافت می شود.
 
فولات به عنوان اسید فولیک یا ویتامین B9 شناخته شده است و مصرف آن مخصوصا در دوران بارداری اهمیت دارد. آهن این ماده معدنی دارای بسیاری از توابع مهم در بدن شما است و به دلیل فیات از لوبیا جذب می شود
 
فلز مس:
این یک عنصر آنتی اکسیدانی است که برای بدن بسیار مناسب و مفید خواهد بود. به علاوه لوبیا، بهترین منابع غذایی مس ، گوشت ، غذاهای دریایی و آجیل هستند.
 
منگنز این ترکیب در بسیاری از غذاها، به ویژه در دانه های کامل، حبوبات، میوه ها و سبزیجات وجود دارد. پتاسیم این مواد مغذی ضروری می تواند بر سلامت قلب مفید باشد.
 
ویتامین K1. همچنین به عنوان فیلووینون شناخته شده است و K1 برای انعقاد خون مهم است.
 
سایر ترکیبات گیاهی لوبیا
لوبیا شامل بسیاری از ترکیبات گیاهی زیستی، از جمله :
 
ایسفلاوونها :
یک نوع از آنتی اکسیدانهایی است که در مقادیر زیاد درون سویا وجود دارد، ایزوفلاون ها به دلیل شباهت به هورمون جنسی زن و استروژن به عنوان فیتواستروژن ها طبقه بندی می شوند.
 
آنتوسیانین ها این خانواده از آنتی اکسیدان های رنگارنگ در پوست لوبیای قرمز وجود دارد. رنگ لوبیا عمدتا به دلیل آنتوسیانین شناخته شده به عنوان پلارونیدین است.
 
اسید فیتیک. اسید فیت (فیات) در تمام دانه های خوراکی یافت می شود و باعث جذب مواد معدنی مختلف مانند آهن و روی می شود و می تواند توسط خیساندن، جوانه زدن، یا تخمیر لوبیا کاهش یابد.
 
لوبیا برای یبوست
 
ترکیبات گیاهی لوبیا
مزایا و فواید استفاده از لوبیا برای سلامتی
جلوگیری از فشار خون بالا
 
لوبیا که منبع خوبی از پتاسیم، منیزیم، فیبر محلول و پروتئین هستند، به کاهش فشار خون بالا کمک می کند. این عناصر باهم در حفظ فشار خون طبیعی موثر می باشند. پتاسیم و منیزیم عروق را گسترش می دهند و جریان خون نرمال و طبیعی را فراهم می کنند.
 
لوبیا استخوان ها را تقویت می کند:
منگنز و کلسیم موجود در لوبیا باعث تقویت استخوان ها می شود و باعث جلوگیری از پوکی استخوان می شوند.فولات در لوبیاها نیز به حفظ سلامت استخوان و مفصل،کمک می کند و خطر بیماری های استخوانی و شکستگی را کاهش می دهد.
 
لوبیا برای کمک به کاهش کلسترول:
مقدار بالای کربوهیدراتهای پیچیده و فیبر رژیم غذایی در کلیه ها، سطح کلسترول را در خون کاهش می دهد.
 
فیبر رژیم غذایی محلول یک ماده ژل مانند در معده است که کلسترول را احاطه کرده و از جذب آن به بدن جلوگیری می کند.
 
سم زدایی طبیعی با لوبیا:
بسیاری از غذاها این روزها با نگهدارنده هایی حاوی سولفیت ها بارگیری می شوند. مولیبدن موجود در لوبیا ها به سم زدایی بدن از سولفیت ها کمک می کند ، همچنین برای افراد مبتلا به آلرژی سولفیت مفید است، زیرا علائم آلرژی ها به سرعت بعد از مصرف منظم آن کاهش می یابد.
 
لوبیا خوب و مناسب برای بیماران دیابتی:
یک گزینه سالم برای بیماران دیابتی است که به دلیل شاخص گلیسمی پایین آن است که محتوای شکر بدن را متعادل نگه می دارد و طبق انچه در سلامت نمناک اشاره شده است خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد.
 
کربوهیدرات لوبیا
 
فواید لوبیا برای بیماران دیابتی
لوبیا برای پاکسازی معده:
هنگامی که لوبیا ها در مقادیر مناسب مصرف می شوند، می توانند به پاک سازی دستگاه گوارش نیز کمک کنند، حذف سموم از بدن ، همچنین خطر احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش می دهد.
 
لوبیا برای بهبود و تقویت حافظه:
لوبیای قرمز غنی از ویتامین B1 است که تا حد زیادی به عملکرد های شناختی سالم کمک می کند. سطح بالایی از ویتامین B1 در ایجاد سدیم استیل کولین (انتقال دهنده عصبی مهم) کمک می کند که عملکرد مناسب مغز را تقویت می کند و تمرکز و حافظه را افزایش می دهد.
 
همچنین برای کاهش پیشرفت آلزایمر و زوال عقل مفید است.
 
لوبیا انرژی را افزایش می دهد:
منگنز در لوبیا بسیار مهم است و در انجام متابولیسم، که اساسا تجزیه مواد مغذی برای تولید انرژی برای بدن است ، اهمیت دارد.
 
خواص ضد اکسایش لوبیا :
منگنز در لوبیا نیز به دفاع از آنتی اکسیدانی بدن کمک می کند تا رادیکال های مضر آزاد بدن به طور صحیح و موثر تخریب شوند.
 
لوبیا برای کمک به کاهش وزن:
محتوای کمِ چربی لوبیا ، باعث می شود که برای کاهش وزن مناسب باشد.
 
 لوبیا برای لاغری
 
کمک به کاهش وزن با مصرف لوبیا
لوبیا برای جلوگیری از نقص در تولد:
یک فنجان لوبیا بیش از نیمی از مقدار توصیه شده فولات در بدن را فراهم می کند که طبق آنچه در بخش های قبلی سلامت نمناک توضیح داده شد مهمترین مزیت اسید فولیک می تواند این باشد که خطر نقایص لوله عصبی در نوزادان را کاهش می دهد.
 
لوبیا برای کمک به درمان یبوست:
فیبر رژیمی نمحلول موجود در لوبیا، به مدفوع شما افزوده می شود، و باعث حرکت روده ایِ صاف خواهد شدو به درمان و کاهش یبوست کمک می کند.
 
لوبیا برای تقویت سیستم ایمنی بدن:
آنتی اکسیدان ها ی لوبیا ، سیستم ایمنی را با از بین بردن رادیکال های آزاد و محافظت از سلول های بدن تقویت میکنند.
 
لوبیا دارای خواص ضد پیری:
آنتی اکسیدان ها در لوبیا ها از رادیکال های آزاد خلاص می شوند و از رشد سلول ها جلوگیری می کنند.آنها همچنین در کاهش چین و چروک، بهبود آکنه و تغذیه مو و ناخن موثر هستند.
 
لوبیا برای ترمیم بافت بدن:
ویتامین B6 موجود در لوبیا به رشد بافت و ترمیم پوست و مو کمک می کند و همچنین از ریزش مو جلوگیری خواهد کرد.
 
لوبیا سلامت قلب را بهبود می بخشد:
مقدار زیاد منیزیم در لوبیا ها بر کلسترول تاثیر می گذارد و به بدن کمک می کند تا با بیماری های مرتبط با قلب مانند سکته مغزی، بیماری های عروقی، انعقاد شریان ها، حمله قلبی و غیره مبارزه کند و سلامت قلب قوی را حفظ کند.
 
 بهبود سلامت قلب
 
مصرف لوبیا برای بهبود سلامت قلب
لوبیا برای کاهش آب مروارید:
ویتامین B3 موجود در لوبیا برای کاهش و یا حتی بعضی موارد درمان آب مروارید بسیار مناسب خواهد بود.
 
کاهش دهنده آرتریت روماتوئید ها:
محتوای بالای مس در لوبیا، باعث کاهش التهاب در بدن در مورد آرتروز می شود ، مس نیز انعطاف پذیری رباط ها و مفاصل را تضمین می کند.
 
لوبیا کاهش دهنده علائم آسم:
منیزیم موجود در لوبیا ها دارای اثر برونکودیلاتوری است و باعث عبور هوا در داخل و خارج از ریه می شود. سطح کم منیزیم منجر به آسم می شود.
 
لوبیا برای کمک به پیشگیری از سرطان:
این لوبیا های خاص با منگنز به عنوان آنتی اکسیدان ها عمل می کنند. رادیکال های آزاد در میتوکندری توسط دفاع آنتی اکسیدان کاهش می یابد.
 
لوبیا همچنین شامل ویتامین K هستند و برای محافظت از سلول های بدن از استرس اکسیداتیو که برای کاهش خطر ابتلا به سرطان حیاتی هستند، مهم است. می توان مانع سرطان کولون با استفاده از لوبیا در رژیم غذایی شد.
 
لوبیا برای کمک به افزایش رشد عضلات:
یک فنجان لوبیا، تنها 15 گرم پروتئین را ارائه می دهد.
 
پروتئین به مقدار کمی به اسیدهای آمینه اساسی تبدیل می شود که برای تولید انرژی و رشد بافت ماهیچه مورد استفاده قرار می گیرند، بنابراین اگر شما سعی می کنید ماهیچه ایجاد کنید و چربی بسوزانید، غذاهای پر از لوبیا یک گزینه عالی هستند.
 
لوبیا کنترل قند خون را بهبود می بخشد:
خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند حمله قلبی می تواند به دلیل افزایش سطح قند خون شما افزایش یابد. بسیار مهم است که این سطح را متوسط نگه داریم و سطح قند خون را می توان با خوردن لوبیا حفظ کرد.
 
خواص مصرف لوبیا
 
بهبود کنترل قند خون با مصرف لوبیا
لوبیا برای کمک به التیام زخم ها:
لوبیا ها منبع خوبی از روی هستند؛ بنابراین مصرف منظم آن در رژیم غذایی، در حفظ پوست سالم کمک می کند.
 
افزایش فعالیت غدد سباسه که مسئول ایجاد عرق می شود منجر به آکنه می شود و می تواند توسط روی، که در لوبیا وجود دارد، درمان شود.
 
لوبیا برای کمک به پیشگیری از استئوپروز:
یک سیستم ایمنی سالم را می توان با مصرف منظم لوبیا که نه تنها غنی از فیبر محلول هستند، بلکه حتی در پروتئین و پتاسیم، روی و منیزیم است، تقویت کرد.
 
کمک به داشتن پوستی سالم با لوبیا :
متابولیسم آمینواسیدها، اسیدهای چرب، سنتز نانوذرات، گلوکونوژنز، سنتز هیستامین، سنتز هموگلوبین و لبها توسط کلیه ها نگهداری می شود.
 
اثرات جانبی و آلرژی های لوبیا 
لوبیا دارای خطرات سلامتی خاصی هستند. برای نتایج خوب و سلامت خوب حدود 25 تا 38 گرم فیبر را می توان در رژیم غذایی گنجاند، اما این میزان با افزایش سن، کاهش می یابد.
 
عوارض جانبی لوبیا چیست؟
مسمومیت هموگلوتینین
 
لوبیا حاوی هموگلوتینین، آنتی بادی است که می تواند باعث ایجاد گلبول های قرمز شود. مقدار بیش از حد این ترکیب می تواند منجر به اسهال، حالت تهوع، درد شکم و استفراغ شود.
 
مشکلات گوارش با مصرف زیاد لوبیا
فیبر در لوبیا می تواند در هر دو راه کار کند. مصرف بیش از حد لوبیا می تواند به گاز، اسهال و مسدود شدن روده ها منجر شود.
 
مطالعات نشان داده است افرادی که 800 میکروگرم فولات دریافت می کنند، خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.
 
آسیب به اندام ها با مصرف زیاد لوبیا 
اگرچه آهن در لوبیا سودمند است، اما مصرف بیش از حد آنمی تواند منجر به آسیب مغزی شود.
لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
اشتراک گذاری در :
نظر خود را ثبت کنید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
سامانه بتا بانک رفاه کارگران